گودبرداری ایمن نکات و مراحل اجرا
مهمترین موضوع در اجرای عملیات خاکبرداری ایمنی است
یکی از خطرناکترین و مهمترین عملیاتها در پروژههای ساختمانسازی، گودبرداری است. اجرای دقیق این فرایند پیچیده برای حفظ جان انسانها در خارج و داخل گود اهمیت بسیار زیادی دارد. برای این منظور باید دیوارهها با استفاده از سازههای نگهبان به خوبی مهار شوند و تمام مخاطرات موجود که ممکن است حادثهساز باشند، رفع شوند. برای این منظور باید تمهیدات مناسب اندیشه شود و تمام اعضا نکات حفاظتی را به طور کامل رعایت کنند. در این مطلب با گودبرداری ایمن و فرایند آن آشنا میشویم.
گودبرداری چیست؟
گودبرداری به فرایند حفاری زمین با هدف شروع ساخت و ساز بر اساس ضوابط و قوانین ساختمانی گفته میشود. در این پروسه باید با استفاده از تجهیزات و ماشینآلات مخصوص خاک، سنگ و … از محل حفاری خارج و به مکان دیگر منتقل شوند. این عملیات به منظور احداث سازههای مختلف، تونلهای زیرزمینی و ساخت جاده انجام میشود، اما در بیشتر موارد هدف آن ساختمانسازی است.
گودبرداری ایمن با این اهداف دنبال میشود:
- حفاظت از سلامت و جان انسانها در داخل و خارج از گود
- حفاظت از اموال در داخل و خارج از گود
- فراهم کردن شرایط مناسب برای تمام نیروهای حاضر در سایت
چه خطراتی پروژههای گودبرداری را تهدید میکنند؟
اجرای عملیات خاکبرداری در صورتی بیتوجهی میتواند خیلی سریع با ریزش دیواره، سقوط آوار و افتادن افراد به درون گودال همراه شود. همچنین احتمال آسیب به تاسیسات انتقال گاز، برق، آب و … در جریان پروژه تا حد خطرناکی افزایش خواهد یافت. چنین شرایطی میتواند موجب مسمومیت افراد و حتی بروز انفجار و آتشسوزی شود. در برخی موارد بیتوجهی به سازههای همسایه نیز باعث سقوط و ریزش آنها به درون گودال و ایجاد خسارتهای گسترده خواهد شد.
پیام بگذارید